Hívjon most! 06/20-329-4182

Üvegajtók

Beépíthetők sarokvasalatokkal, vagy oldalpántokkal

Üvegajtók edzett üvegből

A beltéri üvegajtók szárnyai teljes egészében üvegből készülnek keret nélkül, speciális vasalatokkal. Az általunk gyártott bármelyik utólag beépíthető tokra felhelyezhetőek. Az üvegek anyaga lehet savazott vagy víztiszta, díszítheti gravírozás vagy további savazás különböző mintázattal. A biztonsági üvegajtó lapok készülhetnek ragasztott technológiával vagy edzéssel, ami a biztonságot garantálja. Beltéri üvegajtóinkat többféle üvegajtó pánttal és zárral kínáljuk, amelyek zárteste harmonizál az üvegajtó pánttal, és anyagában, ill. színében a többi beltéri ajtó vasalataival. Beltéri üvegajtóból is készülhet egyszárnyú üvegajtó, kétszárnyúüvegajtó és toló üvegajtó. A kétszárnyú üvegajtó annyiban különbözik az egyszárnyútól, hogy a második üvegajtó szárnyra felhelyezésre kerül egy zárnyelv fogadó rész. A beltéri üvegajtók az esetek többségében 8 mm-es edzett biztonsági üvegből készülnek, az ajtólap teljes felülete üveg, a felszereléséhez szükséges vasalatokkal ellátva, ami biztosítja az üvegajtó működését, ill. zárhatóságát. Az általunk kínált üvegajtók egyedi méretben készülnek, tehát bárhová felszerelhetőek, akár megunt fa ajtók helyére is.

Természetesen kínálunk az üvegajtókhoz különböző kereteket is, amiből kiválaszthatja azt, ami az Ön lakásába a legjobban illik. Az üvegajtók keretei a mai korban közkedvelt anyagokból készülnek pl. festhető, pácolható fa keret, eloxált alumínium keret, utólag beépíthető MDF alapú ajtótokok, saválló ajtótok. Az üvegajtók természetesen nem csak átlátszó kivitelben készülhetnek, hanem sejtelmesen áttetsző savmaratott üvegből is, valamint az üvegajtókra egyedi minta is kerülhet, amit pl.: homokszórással készítenek el. Ezek bármilyen formák, ill. motívumok lehetnek az Ön igényei szerint. Az üvegajtók nagy előnyei a régi fa ajtókkal szemben többek közt, hogy nem kell festeni, nem vetemednek el, ezáltal hosszú idő elteltével is tökéletes záródást biztosítanak.

A keret nélküli edzett üvegből készült nyíló ajtó

Minden üvegajtó egyedi méretre készül, ezért bárhol kivitelezhető. Az meglévő ajtó könnyen kicserélhető üvegajtóra a jelenlegi tok megmaradhat, de tok nélkül is szerelhető. A beépítéskor bontásra nincs szükség.
Kialakítható oldalzsanéros rögzítéssel, pl. ha a padló nem fúrható, vagy alsó és felső forgásponttal, padlófékkel például irodaházakban

A nyíló üvegajtó opcionálisan szerelhető zárral, kilinccsel, tolópajzzsal, vagy üvegajtó gombbal.

A üvegajtók szerelése előtt helyszíni felmérés szükséges. Az üvegbeépítés általában méretvételtől számított 2 héten belül lehetséges. Az üveges szakember minden kérdésére szívesen válaszol.

Az üvegajtó előnyei:

 • Rendkívül biztonságos, az üvegajtók minimum 8-10 mm vastag edzett üvegből készül.
 • Lakásoknak, irodáknak egyaránt exkluzív megjelenést kölcsönöz.
 • Az üvegajtó úgy zár el két teret egymástól, hogy átengedi a fényt.
 • Egyedi üvegajtó készítése során lehetőség van bármilyen minta elkészítésére, ezzel valóban egyedi jelleget kap minden üvegajtó!
 • Minden üvegajtó tokkal és tok nélkül közvetlenül a falra szerelhető, bontást nem igényel.
 • A toló üvegajtó helytakarékos, vezetősín nem csúfítja a padlóburkolatot.
 • Magas minőségű DORMA AGILE, DORMA RS, DORMA MANET, DORMA RSP szerelvénycsaláddal kerül beépítésre, ez garantálja a hosszan tartó tökéletes működést, az exkluzív megjelenést.
 • Az üvegajtók könnyen nyithatók, zárhatók, gyerekek által is. Sőt a gyerekek is bátran használhatják, könnyen mozgathatják.

Az edzett üveg biztonsága

Az edzett biztonsági üveg alkalmazása indokolt minden olyan helyen, ahol üveg törés esetén fennáll a nagyfokú sérülés veszélye. Mivel az edzett üveg nem törik, hanem apró szilánkokra hullik, nem okozhat komoly sérülést. Fej feletti üveg alkalmazása esetén mindenképpen javasolt edzett üveget használni.

Az edzett üveg tartóssága

Az üveg edzése tulajdonképpen hőkezelést jelent. A hőkezelés során megváltoznak az üveg tulajdonságai, ennek következtében pedig a mechanikai ellenállása sokszorosára nő. Így kevésbé sérülékeny, mint edzetlen állapotban volt. Az üvegfal, üveg válaszfal minden esetben biztonsági üvegből készül. Általában 10 mm vastag. Az edzett biztonsági üvegből készült üvegajtók többfajta kivitelben készülhetnek - egyszárnyú üvegajtó - kétszárnyú üvegajtó - üveg tolóajtó. Minden üvegajtó egyedi méretre készül, ezért bárhol kivitelezhető. A meglévő ajtó könnyen kicserélhető üvegajtóra és a jelenlegi tok megmaradhat, de tok nélkül is szerelhető. A beépítéskor bontásra nincs szükség.

Az üvegajtó tisztítása:

Az üvegajtók nem igényelnek speciális tisztítást. Egyszerű üveg/tükör/ablaktisztító folyadékkal befújjuk, majd száraz papírtörlővel letöröljük. A matt üvegajtókat minden esetben savmart üvegből készítjük, mert a homokfújt üveg tisztítása nehézkes lenne üvegajtó esetén.

Az üvegajtó fajtái

Az üveg típusa szerint: Lehet víztiszta, savmart, anyagában Szinezett bronz, szürke zöld, illetve kék. Egyedi fóliázott, dekorfóliázott, egyedi mintával savmart, egyedileg festett üvegajtók rendelhetők.

Az üvegajtó jellege szerint: Toló üvegajtó és nyíló üvegajtó egyaránt létesíthető, ennek módját a megrendelő igénye és a helyi adottságok határozzák meg.

Az üvegajtó rögzítés szempontjából lehet: Üvegpánttal zsanér jellegűen felfogatva (pl. szaunaajtók, beltéri üvegajtó), valamint alsó és felső forgásponttal rögzítve (pl. iroda, portál esetén üveg-üveg pántokkal).

Az üvegajtó és a felhasználó kapcsolata szempontjából: kilinccsel, tolópajzzsal, ajtógombbal, vagy többféle méretű és formájú ajtónyitó elemekkel, kagylógombokkal érintkezhetünk az üvegajtó használatakor.

Az üvegajtó zárhatósága szerint készítünk zárható és nem zárható üvegajtókat egyaránt. Ezt szintén a megrendelő igénye határozza meg. Tolóajtó esetén is van lehetőség zárásra. Opcionálisan forgásponttal szerelt üvegajtók esetén lehetőség van padlófékkel szereltetni az üvegajtót, mert ebben az esetben az automatika használat után visszaállítja az ajtót nyitott, vagy csukott állapotba, azaz megtartja az üvegajtót 90 illetve 180 fokban.

Fentiekből egyértelműen kiderül, hogy számtalan üvegajtó létezik, tetszés szerint választható minden tulajdonsága. Így mindenki megtalálja a számára megfelelő üvegajtót.

Választható üveg fajták

Víztiszta

A sík üveg, vagy más néven float (úsztatott) elnevezésű üveg a mindennapok építészetének fontos és szinte kihagyhatatlan anyaga. Ám az üveggel foglalkozó szakemberek tudják, hogy az üveg fogalma még koránt sincs pontosan meghatározva. A mai technológiáknak köszönhetően az üveg alkalmazási területe egyre csak nő, hogy szebbé tegyék az életünket. A sík üveg elkészülése egy folyamatos üveg-szalagon való úsztatással történik. Ez teszi lehetővé, hogy felülete teljesen sík legyen.  Színe víztiszta. Széleskörű felhasználási területe miatt nagyon népszerű, hiszen legyen szó bármilyen nyílászáróról szinte bárhová beépíthető. A sík üveg edzhető, hajlítható, laminálható. Vastagságát tekintve is igen sokoldalú, hiszen a mai fejlett technológiának köszönhetően igen nagy vastagságban is gyártható. Nagyságrendileg mintegy 100 000- féle üveget ismerünk, ám ebből csak 7-8000 fajtát használunk a mindennapokban. Az üveg halmazállapota folyékony, ami a hűtés során sem szilárdul meg teljesen csak az úgynevezett áramlási sebessége csökken le minimálisra. Az áramlási folyamat jól megfigyelhető például régi üvegeknél, aminek az alja megvastagodik, a teteje pedig elvékonyodik, hiszen a függőleges helyzete miatt lefelé folyt az üveg. Az üvegnek nincs olvadáspontja, csak a viszkozitását tudjuk változtatni melegítéssel illetve hűtéssel. A levágott üveg szélei igen élesek, melyek komoly sérülést tudnak okozni. Ezért is foglalkoznak az üveg vágásával kizárólag szakemberek. Komoly esztétikai értéket képviselhet az otthonokban, ugyanakkor megóv a hidegtől, vagy éppen a kilátást biztosítja a meleg lakásból a hófedte kies tájra. A mai modern épületek több, mint 35%-át üveg alkotja, ezért is fontos az üvegipari fejlődés és persze a folyamatosan bővülő iparosok tevékenységeinek fejlesztése. Ma már elképzelhetetlen lenne, hogy egy bevásárló központ, vagy egy új pláza építésekor ne gondoljanak az üvegre, hiszen a legnagyobb érdeklődést, és csillogást ezzel - az általunk csak üvegnek  nevezett anyaggal – lehet elérni. Üvegnek tekintünk tudományos értelemben minden olyan amorf, fizikailag homogén testet, amely olvadt állapotból túlhűtés következtében a belső súrlódás folytonos növekedése közben alakult át  szilárd halmazállapotúvá. Más szempontból azonban üveg az a mesterséges termék, amely izzó állapotra hevítve savak, bázisok vagy sók egyesüléséből keletkezik, túlhűtéssel átlátszó vagy áttetsző szilárd, amorf testté merevedik, és amelynek kémiai vagy fizikai tulajdonságai a gyakorlat által megszabott határok között mozognak. Az üveg típusok vegyi alkatrészei általában oxidok, melyek a fémeknek vagy a nem fémes elemeknek oxigénnel alkotott vegyületeit alkotják. Némely esetben pedig az oxidok mellett fluoridok is vannak. Az üveg tulajdonságai első megközelítésre attól függnek, hogy milyen oxidokból keletkezett. Hogy mely oxidokból és azok milyen százalékos mennyiségéből áll az üveg alapvető ahhoz, hogy megtudjuk milyen típusú az üveg, mivel az üvegnek számos fajtája létezik.

Savmart

A savmaratott üveg önmagában egy float üveg, amit egy bizonyos eljárás során mattítanak be. Ettől a matt rétegtől az üveg átláthatósága és fényáteresztése lecsökken, de nem szűnik meg. Sokan hívják tej-színű üvegnek, hiszen a matt réteg miatt fehéres árnyalata lesz. Mivel ezen az üveg fajtán nem lehet átlátni általában olyan helyen használják, ahová nem szeretnék, hogy belássanak de a fényáteresztést sem szeretnék megszüntetni. Irodai beltéri ajtók közkedvelt üvege modern jellege miatt. A savmaratott üveget a hatvanas évektől kezdték el gyártani tehát fiatalnak mondható a sík üveg gyártásához képest. A katedrál üvegeknél is alkalmazzák már ezt a technológiát így nem csak sima fehér, hanem mintás kivitelben is kapható lett. Ezen kívül a színekben is nagy változás tapasztalható, hiszen már gyártják kékben, zöldben, szürkében, vagy akár rózsaszínben is, de még lehetne tovább a sorolni a szín-választékot. A bútoripar is felismerte a benne rejlő szépségeket és közkedvelt üveggé tette. Legyen szó konyhabútorról vagy akár fürdőszobai szekrényről. Tehát a felhasználási területe is szinte határtalan.

Színes

Bronz, zöld, szürke színezésű parsol üvegek.

Katedrál

A katedrál üveg vagy más néven mintás üveg fontos szerepet játszik akkor, ha nem szeretnénk, hogy az üvegen átlássanak, de a fényáteresztés viszont fontos. Ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik ez az üvegfajta. Már igen régóta használják beltéri ajtóknál, vagy más olyan helyen, ahol fontos, hogy ne lehessen belátni. Minták sokasága jellemzi, hiszen a mai technológia segítségével több, mint 150-féle katedrál üveget különböztethetünk meg. Nem csak a minta határozza meg ezt az üvegfajtát, hiszen a mintákon kívül még a színekben is nagy a választék. Például lehet sárga, bronz, szürke, kék, zöld vagy akár rózsaszínű is. A két görgő közé folyamatosan öntött üveg mintája lehet mindkét, vagy csak az egyik oldalon. Lakásunk kinézetéhez vagy bútoraink színéhez, illetve stílusához pontosan illő üveget tudunk választani, ami esztétikai szempontból igen fontos. A mintákat tekintve lehet akár virágos vagy csak kockás, de lehet akár nonfiguratív is. Egyszóval szinte csak a képzelet szab határt, hogy milyen is legyen az üvegünk. Lehet csak egyszerűen katedrál üveg vagy savmaratott katedrál is, ami kevesebb fényáteresztést biztosít, ugyanakkor kevésbé látnak át az illetéktelenek is. A mintáknak köszönhetően pontosan kiválasztható, hogy melyik fajta kerüljön a konyhai ajtóba, fürdőszoba ajtóba, vagy éppen a hálószoba ajtajába.
Persze érdemes egyeztetni a választás előtt egy üveges szakemberrel, hiszen sok információ fontos lehet a végleges döntés előtt.


m2 súly (1 mm-es üveg esetében)

2,5 kg/m2

Hővezetési tényező (λ)

0,93 W/mK

Hangszigetelő index 5 mm-es üveg esetén (Rw)

28 dB

Fény áteresztés 5 mm-es üveg esetén (LT)

89%

Fényvisszaverés 3-12 mm-es üveg esetén (LR)

8%

 

Homokfúvott üvegek

Dekor homokfúvott üveg esetében egyedi igények szerint különböző mintákkal dekoráljuk az üveget. A homokfúvással készülő egyedileg dekorált üvegeket, felületkezeljük a jobb tisztántarthatóság miatt.

 


Kérdése van? Hívjon, vagy írjon bizalommal »

Üvegajtó kivitelezése:

 • Országszerte
 • Egyedi üvegajtó elkészítése 2 hét alatt
 • 2 év garanciával
 • Alacsony áron