Hívjon most! 06/20-329-4182

Üvegtolóajtók

Keret nélküli edzett üvegből készült tolóajtó

Tolóajtók alkalmazása olyan esetekben célszerű, amikor az ajtószárny (vagy az ajtószárnyak) nyitásához nincs elegendő hely, vagy a kinyitott ajtószárny eltakar valamit.  Az általunk készített tolóajtók felső sín vezetésűek.

A tolóajtó alsó részén mindössze egy apró vezető nyelvecske van, ami első pillantásra nem is látható. A kétszárnyú tolóajtókra szerelhető praktikus szinkron-vasalat, ami a két tolóajtó szárnyat egyszerre és könnyedén mozgatja. Az üveg tolóajtókat minden esetben a legjobb minőségű DORMA AGILE, DORMA RS, DORMA MANET, DORMA RSP szerelvényekkel szereljük, hogy biztosak lehessünk a hosszú távú tökéletes működésben, és a kifogástalan minőségben. Az üvegajtó szerelése felső, vagy oldalfali függesztéssel történik, a  padlóba nem kerül vezetősín. Igény esetén padlózárral zárható.

Minimum 10 mm vastag edzett üveget alkalmazunk, mert ez abszolút biztonságos üvegajtó esetében is, így még a véletlen baleseteket, vagy üvegtöréseket is kizárhatjuk.

A beltéri üveg tolóajtó speciális vasalattal rendelkezik, lehet fal elé tolható üvegajtó vagy fal közé tolt üvegajtó. Az egyik esetben a tolóajtó (vagy annak szárnyai) a fal előtt tolható(k) el azzal párhuzamosan, a másik esetben a falban kialakított fülkébe toljuk az ajtólapokat, ez a típus falba futó tolóajtóként ismert. Ez utóbbi megoldás a praktikusabb és elegánsabb. Viszont az építkezés során már előre meg kell tervezni a tolóajtó helyét, ki lehet alakítani a falfülkét gipszkartonból, tégla falazattal vagy a kereskedelemben már kapható direkt erre a célra kifejlesztett, előre beépíthető, tolóajtó fogadó szerkezettel.

Fentiekből kiderül, hogy mivel tetszés szerint választható minden tulajdonsága, számtalan üvegajtó létezik, azaz mindenki megtalálja a számára megfelelő üvegajtót. Az üvegajtók szerelése előtt minden esetben helyszíni felmérés szükséges.

Tolóajtók üvegfelületeinek tisztítása

Tekintettel arra, hogy alsó vezetősín nem kerül beépítésre, könnyen tisztítható marad a padló is. Az üvegajtó tökéletes rögzítéséről a felső felfüggesztés gondoskodik.

Az üvegajtó előnyei:

 • Rendkívül biztonságos, az üvegajtók minimum 8-10 mm vastag edzett üvegből készül.
 • Lakásoknak, irodáknak egyaránt exkluzív megjelenést kölcsönöz.
 • Az üvegajtó úgy zár el két teret egymástól, hogy átengedi a fényt.
 • Egyedi üvegajtó készítése során lehetőség van bármilyen minta elkészítésére, ezzel valóban egyedi jelleget kap minden üvegajtó!
 • Minden üvegajtó tokkal és tok nélkül közvetlenül a falra szerelhető, bontást nem igényel.
 • A toló üvegajtó helytakarékos, vezetősín nem csúfítja a padlóburkolatot.
 • Magas minőségű DORMA AGILE, DORMA RS, DORMA MANET, DORMA RSP szerelvénycsaláddal kerül beépítésre, ez garantálja a hosszan tartó tökéletes működést, az exkluzív megjelenést.
 • Az üvegajtók könnyen nyithatók, zárhatók, gyerekek által is. Sőt a gyerekek is bátran használhatják, könnyen mozgathatják.

Az edzett üveg biztonsága

Az edzett biztonsági üveg alkalmazása indokolt minden olyan helyen, ahol üveg törés esetén fennáll a nagyfokú sérülés veszélye. Mivel az edzett üveg nem törik, hanem apró szilánkokra hullik, nem okozhat komoly sérülést. Fej feletti üveg alkalmazása esetén mindenképpen javasolt edzett üveget használni.

Az edzett üveg tartóssága

Az üveg edzése tulajdonképpen hőkezelést jelent. A hőkezelés során megváltoznak az üveg tulajdonságai, ennek következtében pedig a mechanikai ellenállása sokszorosára nő. Így kevésbé sérülékeny, mint edzetlen állapotban volt. Az üvegfal, üveg válaszfal minden esetben biztonsági üvegből készül. Általában 10 mm vastag. Az edzett biztonsági üvegből készült üvegajtók többfajta kivitelben készülhetnek - egyszárnyú üvegajtó - kétszárnyú üvegajtó - üveg tolóajtó. Minden üvegajtó egyedi méretre készül, ezért bárhol kivitelezhető. A meglévő ajtó könnyen kicserélhető üvegajtóra és a jelenlegi tok megmaradhat, de tok nélkül is szerelhető. A beépítéskor bontásra nincs szükség.

Az üvegajtó tisztítása:

Az üvegajtók nem igényelnek speciális tisztítást. Egyszerű üveg/tükör/ablaktisztító folyadékkal befújjuk, majd száraz papírtörlővel letöröljük. A matt üvegajtókat minden esetben savmart üvegből készítjük, mert a homokfújt üveg tisztítása nehézkes lenne üvegajtó esetén.


Kérdése van? Hívjon, vagy írjon bizalommal »

Üvegajtó kivitelezése:

 • Országszerte
 • Egyedi üvegajtó elkészítése 2 hét alatt
 • 2 év garanciával
 • Alacsony áron